Нідерланди відкривають бари і ресторани з 1 червня

Читать на русском
У Нідерландах з 1 червня обмежувальні заходи, що діяли в країні в зв'язку з пандемією коронавірусу, будуть ослаблені, до роботи повернуться ресторани, бари, театри, кінотеатри і музеї.

У Нідерландах з 1 червня обмежувальні заходи, що діяли в країні в зв'язку з пандемією коронавірусу, будуть ослаблені, до роботи повернуться ресторани, бари, театри, кінотеатри і музеї.

Про це у вівторок, 19 травня, на пресконференції розповів прем'єр-міністр країни Марк Рютте.

За словами чиновника, число підтверджених випадків зараження COVID-19 і госпіталізації неухильно знижується, тому в країні продовжиться ослаблення обмежувальних заходів.

«Однак ми повинні продовжувати дотримуватися правил, тому що знаємо, що вірус може почати швидко поширюватися знову», - додав міністр.

Рютте зазначив, що основні рекомендації для жителів країни залишаться в силі: так, людям потрібно буде зберігати соціальну дистанцію в 1,5 м один від одного, регулярно мити руки, за можливості працювати віддалено і залишатися вдома за наявності симптомів коронавірусу.

Разом з тим, з 1 червня в країні відкриються бари, кафе, ресторани, але за умови, що в приміщенні будуть знаходитися не більше 30 осіб, за винятком персоналу закладу, а люди будуть перебувати на відстані 1,5 один від одного, крім членів однієї сім'ї. На терасах дозволять розміщувати необмежену кількість відвідувачів, але при дотриманні зазначеної соціальної дистанції. Бронювання буде обов'язковим.

Крім того, з 8 червня за графіком працюватимуть початкові школи, з 2 червня відкриються середні школи, всі учні повинні будуть дотримуватися дистанції в 1,5 м. Коледжі та вузи відновлять роботу з 15 червня при дотриманні тієї ж умови.

Театри, кінотеатри та концертні зали зможуть відновити роботу за умови, якщо в приміщенні буде знаходитися не більше 30 відвідувачів при дотриманні дистанції в 1,5 м. Музеї самі зможуть визначати максимальне число відвідувачів для дотримання необхідної соціальної дистанції. За звичайним графіком запрацює і громадський транспорт, але всі пасажири зобов'язані будуть носити маски.

22 квітня повідомлялося, що в Нідерландах продовжили заборону на масові заходи до 1 вересня.

Нагадаємо, в Мінкульті розповіли про роботу кінотеатрів після карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: