Суд продовжив обов'язки пособнику Щербини

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження дії процесуальних обов'язків підозрюваного у справі.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд продовжив до 2 червня дію обов'язків Валерія Шевченка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у пособництві колишньому начальнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігорю Щербині.

Таке рішення 24 квітня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 5 грудня суд відправив під арешт Шевченка з альтернативою 576 300 грн застави. Пізніше він її вніс і вийшов із СІЗО. Тому на нього поклали низку обов'язків, серед яких залишилися наступні: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утриматись від спілкування з Щербиною та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

У зв'язку з наближенням дати завершення обов'язків прокурор САП просив їх продовжити в рамках терміну розслідування. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Слідством встановлено, що Щербина за посередництва підприємця Шевченка вимагав зі столичного забудовника $150 тисяч неправомірної вигоди начебто для одного з керівників ДБР за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії забудовника.

Нагадаємо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи. Кума Труби суд взяв під варту з альтернативою 2,13 млн грн застави. За нього ці гроші внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: