Резніков назвав причини екстреного засідання підгрупи ТКГ

Читать на русском
Україна ініціювала термінове засідання підгрупи ТКГ із безпеки через загострення ситуації на Донбасі. Офіційний Київ також спростовує звинувачення в обстрілі.

Україна ініціювала термінове засідання підгрупи ТКГ із безпеки через загострення ситуації на Донбасі. Офіційний Київ також спростовує звинувачення в обстрілі.

Про це РБК-Україна повідомив віцепрем'єр-міністр, перший заступник голови делегації України в Контактній групі Олексій Резніков.

Новий склад ТКГ: як посилений формат змінить діалогОкрім посилення складу ТКГ для просування в переговорах, РФ повинна виконувати свої зобов'язання, відзначив експерт.

За його словами, у ЗМІ з'явилася інформація про нібито обстріл з української сторони об'єктів енергетичної інфраструктури на окупованій частині Луганської області.

«Ми категорично і рішуче відкидаємо такі безпідставні звинувачення на адресу Збройних сил України. У зв'язку з цим голова української делегації в ТКГ Леонід Кучма звернувся до спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі пані Хайді Грау з проханням проінформувати представника делегації РФ Бориса Гризлова про ініціативу невідкладного проведення засідання групи ТКГ із безпеки», – повідомив Резніков.

Відзначимо, на сьогоднішній пресконференції президент Володимир Зеленський заявив, що засідання підгрупи ініційовано у зв'язку із заявами ватажка «ЛНР» Леоніда Пасічника, який звинуватив ЗСУ в обстрілі та пригрозив «відсунути лінію розмежування».

Раніше Резніков заявив, для переговорів щодо Криму буде створено окремий формат.

Також відзначимо, ТКГ провела перше засідання за участю оновленої української делегації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: