Новий склад ТКГ: як посилений формат змінить діалог

Читать на русском
Антон Кучухідзеполітолог - міжнародник

Тристороння контактна група провела чергове засідання в режимі відеоконференції, під час якого Україну представляла оновлена делегація, сформована указом президента Володимира Зеленського. Однак експерт у сфері зовнішньої політики Антон Кучухідзе відзначив у коментарі «Слово і діло», що посилення формату не замінить виконання Росією зобов’язань за угодами.

«У мене склалося враження, що Росія ще не ухвалила рішення щодо того, як реагувати на зміну складу української сторони та щодо підвищення рівня перемовин. Що стосується формату – проблема не в тому, що треба чи ні змінювати формат. Проблема в тому, що Росія не виконує свої зобов’язання в рамках Мінських угод», – прокоментував Кучухідзе.

Він додав, що в будь-якому форматі Росії доведеться виконувати свої зобов’язання.

«Зрозуміло, що формат – це дипломатичне прикриття для нинішньої влади, щоб показати, що вони прагнуть миру, застосовують різні підходи, а росіяни їх блокують. Це одна сторона. Поки Росія не почне виконувати свої зобов’язання в частині безпеки, то цей рух пришвидшити неможливо», – зауважив Антон Кучухідзе.

Політолог підсумував, що посилення складу ТКГ носить тільки характер посилення дипломатичного характеру процесу урегулювання конфлікту з РФ.

Раніше президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі в ТКГ.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков стане заступником голови української делегації на переговорах у Мінську.

Як відомо, на минулому засіданні українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: