Урядові війська Лівії відбили авіабазу у армії Хафтара

Читать на русском
У Лівії війська визнаного міжнародним співтовариством Уряду національної згоди  взяли під контроль ключову головну авіабазу Ель-Ватія в 140 кілометрах на північний захід від Тріполі.

У Лівії війська визнаного міжнародним співтовариством Уряду національної згоди (УНЗ) взяли під контроль головну тилову авіабазу Ель-Ватія в 140 кілометрах на північний захід від Тріполі.

Як сказано у повідомленні очільника УНЗ Фаїза Сараджа, облога об'єкта тривала близько тижня, пише «Анадолу».

Топ-10 збройних конфліктів у 2020 роціВійна на Донбасі посіла останнє місце в топ-10 світових збройних конфліктів, на які цьогоріч варто звернути особливу увагу.

З початку травня озброєні загони УНЗ тричі намагалися взяти її штурмом. База мала стратегічне значення, оскільки там розміщувалася авіація «Лівійської національної армії» (ЛНА) Халіфа Хафтара.

Під час боїв за контроль над авіабазою були знищені десятки найманців, техніка і озброєння.

Нагадаємо, після повалення і вбивства лівійського лідера Муаммара Каддафі в 2011 році в Лівії панує двовладдя. Паралельно існують міжнародно визнаний Уряд національної згоди Фаїза Сараджа з центром в Тріполі і тимчасовий кабінет Абдалли Абдуррахмана ат-Тані, який діє на сході країни.

Влада східної частини Лівії співпрацює з Хафтаром, який з квітня 2019 року веде наступ на Тріполі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: