Українські моряки оголосили голодування у в'язниці Лівії

Читать на русском
Члени екіпажу українського танкера Рута в четвер, 14 травня, оголосили голодування у в'язниці Тріполі, лівійській столиці.

Члени екіпажу українського танкера Рута в четвер, 14 травня, оголосили голодування у в'язниці Тріполі, лівійській столиці.

Про це повідомили родичі моряків і благодійного фонду допомоги морякам Ассоль на брифінгу в Одесі.   За їхніми словами, 14 членів екіпажу, жителі Одеської, Херсонської та Миколаївської областей - вимагають від влади України розпочати переговори з лівійським урядом про звільнення з ув'язнення.   Як заявила голова наглядової ради Ассоль Світлана Фабрикант, в Лівії через епідемію коронавірусу оголошена амністія, в тюрмах залишаються тільки небезпечні злочинці, зокрема терористи. Тоді як членам екіпажу Рути, заарештованим у квітні 2017 року за звинуваченням у контрабанді, й досі не винесено судовий вирок.   Тим часом Туреччина в результаті переговорів змогла повернути додому своїх громадян - членів екіпажу танкера Captain Khayyam, також звинувачених у контрабанді.   Представники Ассоль підкреслили, що разом із родичами неодноразово зверталися до президента Володимира Зеленського, голови Офісу президента, до Верховної Ради, Генеральної прокуратури, Міністерства юстиції, СБУ, МЗС України, Департаменту консульської служби МЗС України.   Але, за їхніми словами, сім'ї моряків та фонд отримують лише відписки або їхні звернення взагалі ігноруються.

Нагадаємо, звільнені у вересні 2019 року через російського полону українські моряки отримали статус учасників бойових дій.

Також відзначимо, біля берегів Африки пірати напали на судно і викрали українця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: