Ляшко назвав дату відкриття дитячих садків

Читать на русском
В областях України, де не фіксують зростання захворюваності на коронавірус, дитячі садки запрацюють вже 25 травня.

В областях України, де не фіксують зростання захворюваності на коронавірус, дитячі садки запрацюють вже 25 травня.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі каналу 112.

«Якщо в області пом'якшення, немає росту захворюваності, не наповнюються ліжка хворими на коронавірусну хворобу, і проводиться належне тестування, то будуть дозволяти відкривати громадський транспорт, відкривати садки, і садки потраплятимуть до другого етапу», – сказав санлікар.

Ляшко пояснив, що Міністерство охорони здоров'я прив'язало садки та громадський транспорт для того, щоб батьки могли працювати та була можливість залишити дітей під наглядом.

«Тому з 25 травня в областях, в яких будуть досягнуті ці критерії, відкриватимуть садки. Але садки також будуть відкривати за певних умов», – докладніше умови вказані на сайті МОЗ.

Місцева влада закликає приєднатися до забезпечення співробітників садків засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

«Забезпечити працівників установи антисептиками та засобами індивідуального захисту, масками, респіраторами. Для дітей ми сьогодні не розглядаємо питання масок. Вони мають бути в групах, групи не повинні перемішуватися, і надавати пріоритет усім груповим активностям на вулиці, якщо дозволятиме погода», – сказав Ляшко.

Як відомо, із 22 травня уряд дозволить роботу громадського транспорту, а дитсадки й метрополітен відкриються з 25 травня.

Раніше в Сумах від коронавірусу одужали всі медики.

Також нагадаємо, в Україні зафіксували 18 876 випадків коронавірусної хвороби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: