Трамп допустив повне припинення відносин із Китаєм

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що його країна могла б повністю припинити відносини з Китаєм через ситуацію з пандемією коронавірусу.

Президент США Дональд Трамп заявив, що його країна могла б повністю припинити відносини з Китаєм через ситуацію з пандемією коронавірусу.

Про це він сказав в інтерв'ю FOX Business.   «Є багато речей, які ми могли б зробити. Ми могли б повністю розірвати відносини», - сказав Трам. Такий крок, за словами президента, дозволив би Штатам заощадити $500 млрд.

Наразі адміністрація Трампа обмірковує варіанти можливого покарання або отримання фінансової компенсації від Китаю за те, що, на її думку, влада КНР приховувала інформацію про вірус.

«Вони не хотіли прийняти від нас допомогу. І я подумав, що все в порядку, тому що вони повинні знати, що вони роблять. Отже, це була або дурість, або некомпетентність, або навмисність», – додав Трамп.

На початку травня Трамп заявив, що володіє інформацією про створення коронавірусу в лабораторії китайського Уханя. У свою чергу, держсекретар США Майк Помпео заявив, що у Вашингтона є «величезні докази» штучного походження вірусу.

Водночас американські вчені спростували версії про створення коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє захворювання COVID-19, у лабораторних умовах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: