Словенія першою в Європі повідомила про припинення епідемії коронавірусу

Читать на русском
Уряд Словенії оголосив про офіційне припинення епідемії коронавіруса, ставши першою європейською країною, яка це зробила.

Уряд Словенії оголосив про офіційне припинення епідемії коронавіруса, ставши першою європейською країною, яка це зробила.

Рішення було прийнято після того, як влада підтверджували менше семи нових випадків коронавіруса кожен день протягом останніх двох тижнів, информирует Reuters.

Пандемія коронавірусу: які країни світу відкривають кордониЧехія вже відкрила кордони, Латвія, Литва та Естонія збираються відновити внутрішні поїздки між країнами, а Франція та Німеччина можуть стати доступними для в’їзду не раніше вересня.

Люди, які прибувають до Словенії з інших країн Європейського Союзу, більше не будуть зобов'язані проходити карантин протягом як мінімум семи днів, як це було з початку квітня.

Країна з населенням 2 мільйони осіб, що межує з Італією, Австрією, Угорщиною і Хорватією, на сьогоднішній день повідомила про 1464 випадках коронавіруса і 103 смертельних випадках. Епідемію там оголосили 12 березня.

Кінець епідемії означає, що деякі заходи, включаючи фінансову допомогу громадянам і фірмам, які постраждали від коронавіруса, закінчуються в кінці травня.

Уряд заявив, що іноземним громадянам з ознаками коронавірусної інфекції, як і раніше, не буде дозволено в'їжджати в країну.

«Слово і діло» пропонує подивитись, які країни відкрили чи планують найближчим часом відкрити кордони та як пандемія коронавірусу вдарила по туристичній галузі.

Також «Слово і діло» пропонує подивитися на особливості зняття карантинних обмежень у різних областях України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: