Світовий банк виділить мільярди невідкладної допомоги на боротьбу з коронавірусом

Читать на русском
Світовий банк виділить 12 млрд євро невідкладної допомоги на боротьбу зі спалахом коронавірусу нового типу.

Світовий банк виділить 12 млрд євро невідкладної допомоги на боротьбу зі спалахом коронавірусу нового типу.

Про це йдеться в поширеній у вівторок заяві СБ.

«Оскільки COVID-19 охопив понад 60 країн, Світовий банк забезпечує доступ до початкового пакету в розмірі до 12 млрд доларів в якості невідкладної допомоги в справі подолання медичних і економічних наслідків глобального спалаху захворювання, - наголошується в документі. - Це фінансування покликане допомогти державам-членам вжити ефективних заходів з реагування на трагічні наслідки COVID-19 і, де це можливо, пом'якшення їх наслідків».

В організації пояснили, що кошти підуть на «надання допомоги країнам, що розвиваються в справі зміцнення систем охорони здоров'я, в тому числі в розширенні доступу до медичних послуг». Мова йде про фінансовий пакет, який забезпечить держави з низькими і середніми доходами грантами і кредитами під низький відсоток.

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити швидке і гнучке реагування на потреби країн, що розвиваються у вирішенні проблеми поширення COVID-19, - підкреслив президент СБ Девід Мелпас. - Це включає екстрене фінансування, консультування з політичних питань і технічну допомогу на основі існуючих засобів і досвіду Світового банку для надання країнам допомоги в справі реагування на кризу».

Нагадаємо, міністри фінансів Великобританії, Німеччини, Італії, Канади, США, Франції та Японії мають намір обговорити вплив на економіку спалах коронавірусу нового типу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: