У Росії продовжили попереднє розслідування справи українських моряків

Читать на русском
Федеральна служба безпеки Росії продовжила термін попереднього розслідування у справі українських військових моряків, вже відпущених до України, до 25 січня 2020 року.

Федеральна служба безпеки Росії продовжила термін попереднього розслідування у справі щодо українських військових моряків, вже відпущених в Україну, до 25 січня 2020 року.

«Начальник Слідчого управління ФСБ Росії генерал-лейтенант юстиції М.В. Шишов продовжив термін попереднього розслідування у справі стосовно українських військових моряків ще на 2 місяці, до 25 січня 2020 року. За цей термін слідство має намір отримати відповідь від оперативників з приводу проведення ОРЗ (оперативно-розшукових заходів), а також допитати якогось свідка. Після чого повідомити обвинуваченим і захисту про завершення слідчих дій і надати матеріали справи для подальшого ознайомлення в порядку ст. 217 КПК РФ», – написав адвокат Микола Полозов у Facebook.

Що буде з українськими моряками, якщо Росія оголосить їх у розшукУкраїнські моряки можуть повторити долю експрем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і опинитися в списках особливо небезпечних злочинців, яких розшукують спецслужби РФ. В такому разі доведеться сподіватися тільки на здоровий глузд іноземних партнерів.

Полозов уточнив, що слідчі дії стосовно військових моряків не заплановано, українців на слідчі дії не викликали.

Раніше стало відомо, що ФСБ відновила слідчі дії у справі українських моряків у зв'язку з передачею Україні військових кораблів.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України повідомляли, що з українських кораблів були демонтовані деякі засоби зв'язку і навігаційне обладнання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на ремонт українських військових катерів, які прибули до Очакова після повернення з російського полону, знадобиться три місяці.

Також в МЗС України заявили, що на більш пізньому етапі Міжнародного трибуналу з морського права Україна зможе говорити про компенсації за захоплення Російською Федерацією кораблів і моряків.

Федеральна служба Росії заявила, що передала Україні захоплені минулого року катера в «нормальному стані і зі справною сантехнікою».

Також Полозов повідомляв, що зняте обладнання з кораблів є речовими доказами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: