В ООН стурбовані впливом пандемії на психічне здоров'я

Читать на русском
Коронавірус в світі. В ООН попередили про небезпеку пандемії для психічного здоров'я людства.

Пандемія короонавірусу може спровокувати кризу психічного здоров'я в світі. Найбільш схильні до ризику медики, люди похилого віку і молодь.

Про це йдеться в заяві генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша, передає пресслужба організації.

В ООН попередили про наслідки пандеміїПоширення коронавірусу в бідних країнах може повторно вдарити по США і Європі, якщо ті не нададуть допомогу країнам з економікою, що розвивається.

«Після десятиліть зневаги і недостатніх інвестицій в служби охорони психічного здоров'я, пандемія COVID-19 в даний час вражає сім'ї та громади додатковим психічним стресом. Найбільш схильні до ризику медичні працівники, які працюють на передовій, літні люди, підлітки і молоді люди, люди з вже існуючими психічними розладами і потрапили в конфлікти і кризу», - заявив Гутерріш.

Генсек ООН закликав уряди, суспільство, органи охорони здоров'я разом вирішувати проблеми з психічним здоров'ям під час пандемії.

«Навіть коли пандемія буде взята під контроль, горе, тривога і депресія будуть продовжувати впливати на людей і спільноти. Служби охорони психічного здоров'я є невід'ємною частиною всіх заходів уряду проти COVID-19. Вони повинні бути розширені і повністю профінансовані», - зазначив Гутерріш.

Нагадаємо, раніше в ООН назвали число жителів планети, яких торкнеться голод через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: