У додатку «Дія» з'явилася автоцивілка

Читать на русском
У додатку державних онлайн-послуг Дія з'явився страховий поліс для автомобілів, повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

У додатку державних онлайн-послуг «Дія» з'явився страховий поліс для автомобілів.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 12 травня.

«Відтепер для водіїв у «Дія» доступний повний комплекс: посвідчення водія, техпаспорт і автоцивілка», - йдеться в повідомленні.

У Мінцифри пояснюють принцип дії нової послуги так: мобільний додаток робить запит за номером авто в систему МТСБУ про наявність страховки. Якщо страховий поліс дійсний - у меню техпаспорта відобразиться рожевий рядок «страховий поліс дійсний». Якщо ні, то жовтий - «страховий поліс недійсний».

Автоцивілку можна перевірити з будь-якого смартфона, де встановлено додаток. За допомогою QR-коду на техпаспорті можна звірити документ із даними в реєстрі. Страховий поліс буде доступний тільки власникам авто.

Для відображення документа треба оновити додаток до версії 1.7.2.

Також у Мінцифри ще раз заявили про безпеку передачі персональних даних.

«Ми піклуємося про вашу безпеку: архітектура Дії побудована так, що на серверній частині взагалі не здійснюється зберігання персональних даних користувачів. Дія відображає їх, тільки здійснюючи разовий запит. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах - використовується подвійне шифрування», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що юридична сила автоцивілки у смартфоні визначена у відповідній постанові Кабміну.

Раніше з'явилася інформація про те, що Telegram-канал протиправно поширював персональні дані українців і до нього має відношення мобільний додаток «Дія». Пізніше в МВС повідомили, що цей ресурс припинив свою роботу.

Нагадаємо, в Україні узаконили цифровий паспорт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: