В Україні узаконили цифровий паспорт

Читать на русском
Кабінет міністрів схвалив постанову про електронні паспорти у додатку Дія. Відтепер цифровий паспорт надає такі ж права, як і паперовий.

Кабінет міністрів схвалив постанову про електронні паспорти громадянина України у додатку «Дія».

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації України в Facebook 15 квітня.

Мінцифри створило мапу порушень самоізоляціїМіністерство цифрової трансформації створило мапу, що демонструє недотримання правил самоізоляції людьми, які повернулися з-за кордону.

Як пояснили в Мінцифри, тепер цифрові паспорти (внутрішній і закордонний) у додатку «Дія» офіційно вважаються аналогами паперових паспортів і надають ті ж права і можливості.

«Зараз більше 17 тисяч українців тестують е-паспорти, а вже зовсім скоро вони будуть доступні кожному в мобільному додатку Дія. Паспорт в смартфоні дозволить не носити з собою ID-карти і виписки з неї», - повідомили в міністерстві.

У разі відсутності ID-карти, в додаток «Дія» можна завантажити закордонний біометричний паспорт. Він так само буде підтверджувати особистість, і надавати такі ж права, як і паперовий, діючий всередині країни.

Паспорти в смартфоні можна буде використовувати для посвідчення особи на вимогу поліції, на пошті при отриманні посилок, листів і при купівлі алкоголю (для підтвердження повноліття).

Після карантину е-паспорти стануть у нагоді під час поїздок залізничним або повітряним транспортом, під час медобслуговування і банківських операцій, при отриманні адміністративних послуг.

У міністерстві підкреслили, що Україна - перша в світі держава, де стало можливим користуватися цифровим паспортом і одночасно не пред'являти паперовий або пластиковий аналог.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський презентував додаток «Дія» в лютому цього року.

У Мінцифри розповіли, як будуть вилучати електронні права.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: