Чи знизяться ціни на авто в Україні через епідемію, і як ситуацією користуються шахраї?

Читать на русском
Олег Назаренкогендиректор ВААІД

Автомобільний ринок – не спекулятивний товар і не може знижуватися або підвищуватися в ціні. Не куплять авто українці, куплять в інших країнах, тому на зниження цін на автомобілі не варто очікувати. Таку думку в коментарі «Слово і діло» висловив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

«Наприклад, український бізнесмен скупив до пандемії медичні маски по гривні, а зараз продає по 10 гривень, маючи заробіток. Суть у тому, що тут українські бізнесмени можуть самостійно вирішувати. Однак автомобільний бізнес специфічний», – акцентував експерт.

Назаренко підкреслив, що в Україні немає українських імпортерів, зараз є тільки представництво автозаводів. Встановлено собівартість автомобіля, наприклад, 9,5 тисяч доларів, але завод його продає за 10 тисяч тисяч доларів. За будь-яких обставин ціна залишиться такою для продажу, зазначив він.

Зменшіть швидкість: найнебезпечніші дороги державного значення в УкраїніВ Україні за минулий рік і перший квартал 2019-го сталося 185,3 тисячі ДТП, з них майже 5,5 тисяч – на дорогах державного значення.

«Щоб не сталося, але через пандемію завод не буде продавати авто нижче собівартості і дорожче теж не буде. Є план, затверджений акціонерами заводу, згідно з яким продавати авто будуть за 10 тисяч доларів за будь-яких розкладів. Якщо в Україні долар буде на рівні 26 гривень, то автомобіль буде продаватися за 260 тисяч, якщо стане умовно 50 гривень, то автомобіль продадуть за 500 тисяч. Заводу все одно, що в Україні епідемія, падає економіка, а в людей немає грошей купувати дорогі товари. Завод просто вивезе автомобілі назад до Європи, США», – прокоментував голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД).

Він уточнив, що, якщо не буде продажів авто в Україні, завод вивезе транспорт до США, де, навпаки, збільшуються продажі, оскільки в умовах пандемії громадський транспорт –додатковий контакт, що ризиковано. Навіть ті, хто раніше користувався громадським транспортом, який хороший у Європі та США, пересідають на автомобілі, щоб убезпечити себе та свою сім'ю.

Співрозмовник при цьому звернув увагу на те, що зараз дуже активізувалися шахраї і злочинці, оскільки у зв'язку з карантином тимчасово закриті сервісні центри МВС. Наприклад, покупець шукає автомобіль із пробігом, але перевірити, чи в розшуку він, не може.

«Шахраї пропонують дуже привабливі ціни на автомобілі, кажуть, що дадуть завірену в нотаріуса генеральну довіреність на авто, продадуть вам його за договором купівлі-продажу тощо. Водночас запропоноване авто може бути, наприклад, у розшуку, з перебитими номерами кузова й двигуна, з підробленими документами та просто двійником. Потрібно пам'ятати, що нотаріус ніколи не дасть повної перевірки автомобіля в усіх базах, а також не зробить експертизу номерів кузова й двигуна щодо їх «перебивки», – прокоментував голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

Раніше ми писали, які найнебезпечніші траси в Україні.

Також читайте в авторському матеріалі, що не так із безпекою руху в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: