У будинку для літніх людей під Києвом три людини померли від коронавірусу

Читать на русском
Поліція вручила підозру директору закладу в Київській області, де раніше в установі було зафіксовано три летальні випадки внаслідок зараження коронавірусною інфекцією.

Поліція вручила підозру директору закладу в Київській області, де раніше в установі було зафіксовано три летальні випадки внаслідок зараження коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляє прес-служба поліції області в п'ятницю, 8 травня.

Справу відкрито за статтею про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, які спричинили загибель людей. Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі.

Повідомляється, що в поліцію звернувся лікар Броварської райлікарні і розповів, що до них доставлений пенсіонер з підозрою на інфекційне захворювання із села Зазим'я. Щоб перевірити інформацію, за вказаною адресою прибули співробітники поліції.

«Встановлено, що будинок престарілих функціонував нелегально, з порушенням санітарних та епідемічних норм. Його директор - фізична особа-підприємець, з початку карантинних заходів щодо нерозповсюдження поширення коронавірусу не забезпечила належного догляду, надання медичної допомоги, проведення лікарського огляду і не прийняла заходів для ізоляції хворих», - говорять в поліції.

Як з'ясували правоохоронці, жителі пансіонату, всупереч карантину, могли пересуватися по території села без масок, а також до людей похилого віку безперешкодно приїжджали родичі, відвідувачі, один з яких і став джерелом інфекції. Всього там захворіли більше 10 пенсіонерів, троє з яких померли.

Нагадаємо, в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки.

На ранок п'ятниці, 8 травня, у світі 3 845 718 інфікованих COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції становить 269 567 осіб, одужали 1,2 млн людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: