У ВООЗ допустили повернення жорсткого карантину через коронавірус

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров’я вважає реальним повернення до жорсткого карантину у зв’язку з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає реальним повернення до жорсткого карантину у зв’язку з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Про це під час брифінгу заявив глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус.

«Ризик повернення до повного закриття залишається дуже реальним, якщо країни не будуть контролювати перехід (від карантину — ред.) дуже обережно», — сказав Гебреєсус.

Він також зазначив, що в основі підходу лежить принцип «перш за все здоров’я», який означає, що сильні і стійкі системи охорони здоров’я повинні бути основою відновлення у всіх країнах.

«Оскільки все більше і більше країн розглядають способи пом’якшення так званих обмежень — «локдауна», я хочу повторити шість правил, які ВООЗ рекомендує країнам враховувати», — повідомив Гебреєсус.

Так, по-перше, рекомендується продовжувати спостереження за кількістю випадків і контролювати їх передачу;

По-друге, нарощувати можливості системи охорони здоров’я для виявлення, ізоляції, тестування та лікування кожного випадку і відстеження кожного контакту;

По-третє, зводити до мінімуму ризики спалаху в особливих умовах, таких як медичні установи і будинки пристарілих;

По-четверте, застосовувати профілактичні заходи на робочих місцях, в школах і інших місцях, куди людям необхідно ходити;

По-п’яте, контролювати ризики ввезення коронавірусу (ймовірно мова йде про ввезення вірусу з-за кордону — ред.);

І на закінчення, спільноти мають бути повністю проінформовані, залучені і уповноважені пристосовуватися до «нової нормальності».

Нагадаємо, в Україні 13184 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2097 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 487 нових випадків.

На ранок середи, 6 травня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної коронавірусом, у світі складає 257 239 осіб. Одужала 1 млн 198 тис. 832 людини.

Загалом у світі 3 млн 662 тис. 691 інфікованих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: