В Україні нагородили медиків, які допомагали лікарям в Італії

Читать на русском
В Україні нагородили лікарів системи МВС, які їздили в Італію допомагати боротися з пандемією коронавірусу.
mvs.gov.ua

У Міністерстві внутрішніх справ нагородили лікарів системи МВС, які їздили в Італію допомагати своїм колегам боротися з пандемією коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба МВС у четвер, 7 травня.

Українські лікарі в Італії розповіли про умови роботиГрупа з 20 українських лікарів, яка 4 квітня вилетіла для допомоги в Італію, перебуває в провінції Марке, де найбільша кількість хворих та померлих від коронавірусу.

Згідно з повідомленням, нагороди отримали десять медичних працівників різних профілів. Лікарям вручили наручні годинники і премії.

Українські медики також поділилися враженнями від відрядження до Італії і розповіли, завдяки чому італійцям вдалося знизити захворюваність і подолати пік епідемії.

«Вразила дисципліна, з якою італійці виконували всі правила карантину. Коли ми прибули до Італії, ми не побачили жодної машини, жодної людини, на відміну від того, що ми побачили, повернувшись до Києва. Саме строгість, з якої італійці дотримувалися карантину, дозволила їм «збити» захворюваність в пік епідемії», - розповів начальник госпіталю МВС Київської області Юрій Сак.

Нагадаємо, всього Україна відправляла до Італії 20 своїх медпрацівників.

Українським лікарям подякувало МЗС Італії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: