Шмигаль анонсував збільшення кількості громадського транспорту з 11 травня

Читать на русском
З 11 травня Кабмін планує збільшити ліміт на перевезення пасажирів у громадському транспорті. Також хочуть пустити додатковий транспорт.

Кабмін планує збільшити кількість місць у громадському транспорті, а також кількість самого транспорту в рамках адаптивного карантину вже з 11 травня.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні, 6 травня, на засіданні Кабміну.

МОЗ надало рекомендації щодо роботи з 11 травняМОЗ оприлюднило проєкти рекомендацій щодо роботи різних закладів в умовах карантину, яким дозволили працювати з 11 травня.

За його словами, запустити додатковий громадський транспорт необхідно, оскільки з 11 травня збільшиться число українців, які вийдуть на роботу.

«Потрібно збільшувати кількість транспорту з 11 травня, щоб забезпечити людям можливість добиратися до місць роботи для бізнесу, який вже буде відкритий», – сказав він.

При цьому Шмигаль не уточнив, про який саме вид транспорту йдеться. Він додав, що в питанні запуску транспорту в Кабміну буде спільна відповідальність із місцевою владою.

«Адже громадський транспорт, особливо у великих містах, – це ризик відразу сотень нових хворих. І тут треба діяти поступово та дивитися передусім на безпеку», – зазначив Шмигаль.

Усі алгоритми та процедури роботи транспорту з 11 травня будуть додатково пояснюватися з боку Кабміну й МОЗ, додав прем'єр.

Як відомо, в Україні карантин продовжили до 22 травня, але з 11 травня дозволили низку послаблень. Зокрема, було дозволено відкритися деяким об'єктам малого бізнесу,(салонам краси, майстерням, нотаріусам, невеликим магазинам і літнім майданчикам кафе).

Раніше Шмигаль повідомив, на якому етапі послаблення карантину в Україні дозволять відкрити метро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: