В Одеській області виявили осередок коронавірусу

Читать на русском
В Одеській області з 18 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу, виявлених за добу, 17 зафіксовано в Подільську.

В Одеській області з 18 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу, виявлених за добу, 17 зафіксовано в Подільську.

Про це повідомив очільник ОДА Максим Куций у Facebook.

«На ранок 4 травня на Одещині зафіксовано 427 інфікованих осіб. У Подільську кількість пацієнтів із підтвердженим діагнозом «коронавірусна інфекція» складає 195 осіб. З 18 нових випадків, виявлених на Одещині за добу, 17 зафіксовано у Подільську. Наша група експертів медицини катастроф продовжує працювати у місті та надавати допомогу всім, хто потребує», – написав Куций.

За його словами, після усунення зауважень і проведення посилених протиепідемічних заходів та лікувальних дій відзначаються наступні результати:

  • У всіх медичних закладах, де зафіксовані спалахи хвороби, чітко дотримуються санітарних норм, протиепідемічних заходів та своєчасної госпіталізації.

  • Проведено аналіз медичних карт пацієнтів. Усім, хто перебуває на амбулаторному лікуванні та має хронічні хвороби чи в зоні ризику за віком, буде зроблено КТ для завчасного виявлення ускладнень.

  • Проводиться організаційна/санітарно-епідеміологічна робота з керівниками та співробітниками підприємств, які можуть стати чи стали епідеміологічними осередками.

  • Органам місцевої влади та власникам супермаркетів й продуктових магазинів категорично забороняється пропуск, знаходження та обслуговування людей без засобів індивідуального захисту.

«Ці заходи будуть ефективними, якщо всі мешканці суворо дотримуватимуться карантину. Тільки після зменшення приросту нових хворих обмеження будуть пом’якшені», – наголосив голова ОДА.

Нагадаємо, напередодні на Одещині було виявлено 80 нових випадків коронавірусного захворювання.

Як повідомлялося, в Україні на ранок понеділка, 4 квітня, коронавірус виявили у 12 331 людини, з них 303 померли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: