Серйозних спалахів коронавірусу в Україні немає – Степанов

Читать на русском
В Україні завдяки карантину немає серйозних спалахів коронавірусу. Добова захворюваність залишається приблизно на одному і тому ж рівні вже більше двох тижнів.

В Україні відсутні серйозні спалахи COVID-19 завдяки карантинним обмеженням. Добова захворюваність залишається приблизно на одному і тому ж рівні вже більше двох тижнів.

Про це заявив голова МОЗ Максим Степанов в ході брифінгу в неділю, 3 травня.

Коронавірус в Україні: зафіксовано 11 913 випадківСтаном на ранок 3 травня в Україні лабораторно підтвердили 11 913 випадків коронавірусної хвороби.

За словами міністра, в країні вже 17 днів поспіль спостерігається контрольована ситуація з новими випадками захворювання.

«Якщо говорити про кількість захворювань кожен день, то вже 17 днів поспіль ми спостерігаємо захворюваність в рамках від 400 до 600 осіб на добу. Ми вважаємо, що наші протиепідемічні та карантинні заходи дали свій результат. Цей результат полягає в тому, що у нас не існує дуже серйозних спалахів, які відразу позначилися б на здатності надавати допомогу медичної системи», - сказав Степанов.

Міністр висловив упевненість, що якщо українці будуть дотримуватися рекомендацій МОЗ, то епідемія піде на спад.

«Упевнений, якщо ми і надалі будемо дотримуватися всіх цих заходів і рекомендацій МОЗ, у нас епідемія буде проходити в режимі з поступовим зниженням кількості захворювань і збільшенням кількості одужавших», - додав Степанов.

Нагадаємо, раніше голова МОЗ повідомляв, що ситуація з коронавірусом в Україні дозволяє почати ослаблення карантину після 11 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: