Компенсація Тимошенко: скільки коштував один день ув'язнення

Читать на русском

Лідерка ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко оновила свою декларацію, зазначивши, що 24 квітня 2020 року вона отримала компенсацію шкоди, заподіяної політичними репресіями 2011-2014 років у розмірі 148 млн 345 тис. 441 гривні ( майже 5.5 млн доларів). «Слово і діло» підрахувало, скільки коштував кожен день перебування лідерки «Батьківщини» за ґратами.

Компенсацію, судячи з декларації, Тимошенко отримала в США на стадії досудового врегулювання від американської юридичної компанії Reid Collins & Tsai LLP з Техасу. З відкритих джерел відомо, що ця фірма була заснована у 2009 році, має офіси в Нью-Йорку, Остіні, Далласі, Вашингтоні та Монтесіто і представляє позивачів у складних цивільних судових процесах на змішаній основі або в разі непередбачуваних обставин.

Основні галузі судових практик невеликої американської фірми: фінансове шахрайство, справи про неспроможність, професійна відповідальність, фідуціарні (довірчі) справи, справи про банкрутство, посередницькі справи.

Інформації про зв'язок між Reid Collins & Tsai LLP та Юлією Тимошенко у відкритому доступі не знайдено.

Відмітимо, що деякі експерти сумніваються в тому, що Тимошенко отримала саме компенсацію. Зокрема, економічний експерт Сергій Фурса на своїй сторінці у Facebook відзначив дивний збіг обставин, що Тимошенко виграла в якомусь американському суді відразу сотні мільйонів гривень, причому на етапі досудового врегулювання.

«Незрозуміло у кого. Незрозуміло за що. Правильніше, у незрозумілої фірми, яка чомусь вирішила компенсувати Тимошенко політичні репресії. До цього вона ж компенсувала щось депутату Власенко, дуже нечужій людині для Тимошенко. Ось так працюють професіонали. І тепер всі питання на кшталт, що Тимошенко все життя бореться з олігархами, а в підсумку живе в Кончі-Заспі, не мають сенсу», – зазначив Фурса.

Нагадаємо, що Юлія Тимошенко перебувала в ув’язненні з 5 серпня 2011-го до 22 лютого 2014 року, загалом – 932 дні. Якщо поділити суму компенсації на кількість днів, що лідерка «Батьківщини» провела за ґратами, то за один день ув’язнення Тимошенко отримала 159 тис. 168,9 грн.

Раніше «Слово і діло» розбиралось, хто з нардепів провалив свої обіцянки щодо закону про ринок землі.

Також ми подивилися, хто з нардепів став лідером у законотворчій діяльності протягом квітня. Зокрема, Юлія Тимошенко долучилася до підготовки 3 законопроектів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: