Тимошенко «призупиняє опозиційність» через коронавірус

Читать на русском
Батьківщина поки призупиняє опозиційність до влади через пандемію коронавірусу, заявила Юлія Тимошенко.

Партія «Батьківщина» вирішила вийти з опозиції до чинної влади через пандемію коронавірусу.

Про це в ефірі ток-шоу «Свобода слова» заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Я розумію, яка зараз купа проблем лігла на плечі української влади. І тому наша команда свідомо вирішила призупинити опозиційність, призупинити взагалі будь-які політичні пікетування, протистояння. Ми зараз ухвалили рішення зробити все, що від нас залежить, щоб допомогти і вам, і уряду, і президенту. Всіма нашими знаннями і можливостями, як в цій ситуації проходити такий важкий етап нашого життя», – заявила Тимошенко, звертаючись до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Тимошенко: Мы сознательно готовы сейчас приостановить оппозиционностьСвобода слова на ICTV

Тимошенко і опозиція – це окрема історія. Лідер «Батьківщини» кілька разів обіцяла не виходити з коаліції, але щоразу не стримувалася.

Востаннє в опозицію до влади «Батьківщина» пішла 13 листопада після того, як Верховна рада в першому читанні ухвалила законопроект про ринок землі. «Голосування за розпродаж сільськогосподарської землі є тією червоною лінією, яку влада перетнула всупереч очевидному прагненню українського народу, порушивши його права та інтереси. Саме тому наша команда заявляє про перехід в опозицію», – сказала тоді Тимошенко, при тому, що 1 липня обіцяла «йти поруч із новим президентом».

«Батьківщина» знову перейшла в опозицію: колекція суперечливих заяв Юлії ТимошенкоСлово і Діло

До цього нардеп у жовтні 2014 року обіцяла, що у Верховній раді VIII скликання «Батьківщина» не буде в опозиції, а піде в демократичну коаліцію. Через кілька місяців, у лютому 2015-го, Тимошенко повторила обіцянку, хоча тоді вже говорила про проблеми взаємодії з урядом. І через рік, у лютому 2016-го, незважаючи на свої обіцянки, Тимошенко оголосила про вихід фракції «Батьківщини» з коаліції: «Ми повинні чітко констатувати, що проєвропейської коаліції в цьому парламенті ніколи не існувало. Завжди існувала тіньова, кулуарна, кланово-олігархічна коаліція, яка формувала уряд і правила державою і яка довела країну до межі руйнування нашого життя».

Відзначимо, в Україні підтверджено 84 випадки захворювання на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: