У Білорусі готують на 9 травня військовий парад

Читать на русском
У Білорусі не будуть скасовувати запланований на 9 травня військовий парад. Про це повідомляє міністерство оборони республіки.

У Білорусі не будуть скасовувати запланований на 9 травня військовий парад. Про це повідомляє міністерство оборони республіки.

Міністр оборони Віктор Хренін підписав відповідь на петицію, у якій білоруси закликали заборонити репетиції і проведення військового параду в Мінську 9 травня 2020 року через пандемію COVID-19. При цьому наголошується, що інші масові зібрання в країні скасовані.

«На даний момент в Республіці Білорусь епідеміологічна обстановка дозволяє Збройним силам проводити планові заходи бойової підготовки. Підготовка і проведення параду є складовою частиною бойової підготовки військ. Під час тренувань особовий склад вдосконалює навички. У тому числі - володіння і обслуговування закріпленої за ним техніки, підвищує професійну майстерність», - пояснюють в Міноборони.

Нагадаємо, раніше президент Олександр Лукашенко запропонував відновити навчання в школах Білорусі.

Як відомо, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що карантин в Україні можуть продовжити як мінімум до 12 травня.

В Україні на 21 квітні зафіксований 6125 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 161 - летальний.

А в світі діагностували 2477426 випадків захворювання на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: