Польща в травні відновлює видачу українцям робочих віз

Читать на русском
Польща відновлює видачу громадянам України робочих віз після перерви майже у півтори місяці.

Польські консульства в Україні з понеділка, 4 травня, відновлюють видачу робочих віз.

Про це повідомляється на урядовому сайті Польщі у четвер, 30 квітня.

Скільки грошей переказали в Україну заробітчани за останні 10 роківЩороку кількість грошей, які заробітчани переказують, привозять чи передають в Україну, зростає. Падіння кількості переказів було тільки в 2014 році.

«Повідомляємо, що з 4 травня консульські установи в Україні відновлюють видачу віз. У початковий період будуть прийматися тільки документи з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень. У зв'язку з цим від 30 квітня заявники, які мають відповідні підтверджуючі документи про виконання сільськогосподарських і садівничих робіт, а також міжнародних перевезень, можуть зареєструватися для подачі документів на візу в електронній системі e-konsulat», - йдеться в повідомленні.

Інші візи поки не видаватимуть, навіть незважаючи на наявність актуальної реєстрації і всіх необхідних документів, повідомили у відомстві.

Як уточнило польське видання Money.pl, механізм працевлаштування українців в Польщі під час карантину узгоджений дипвідомством двох країн.

«Вдалося розробити механізм, який дозволяє працівникам з України абсолютно безпечним способом отримати роботу в Польщі. У цій справі досягли угоди консульські служби Польщі в Україні, а також кілька міністерств», - пише видання.

Як відомо, польські консульства в Україні тимчасово припинили роботу з 16 березня.

Нагадаємо, в Кабміні заявили, що готові до переговорів з країнами ЄС, які захочуть запросити українських заробітчан на сезонні роботи.

Соціологи розповіли, скільки заробітчан повернулися до України через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: