Верховна рада закликала посилити тиск на РФ

Читать на русском
Рада закликала парламенти іноземних держав посилити тиск на Росію, а також припинити з нею будь-яку військову співпрацю.

ВР закликала парламенти іноземних держав посилити тиск на Росію за переслідування проти українців у Криму, а також відмовитися від усіх видів військової співпраці з Російською Федерацією.

Рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні Ради.

Забути все: як Росія намагається позбутися санкцій завдяки коронавірусуРосія намагається позбутися санкцій за агресію проти України. Цього разу нібито заради боротьби з коронавірусом.

Зокрема, йдеться про проєкт постанови №3068 «Про Звернення Верховної ради до парламентів іноземних держав і парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження тривалої збройної агресії Російської Федерації проти України, незаконної анексії АР Крим та Севастополю і окупації окремих районів Донецької та Луганської областей, політичних репресій проти громадян України та про звільнення політичних в'язнів – громадян України».

Документ підтримали 309 парламентаріїв.

У ньому Рада звернулася із закликом посилити політико-дипломатичне і списку санкцій тиск на Росію до повного припинення нею збройної агресії і відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Також ВР попросила світову спільноту засудити дії Росії щодо переслідування осіб за вираження поглядів, думки, совісті та релігії, участь у мирних зібраннях, об'єднаннях, а також вимагати забезпечення вільного розвитку традицій і культурної самобутності на тимчасово окупованих територіях України.

Нардепи також закликають країни відмовитися від усіх видів військової співпраці з Російською Федерацією, включаючи проведення спільних військових навчань та передачу оборонної техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в РНБО підготували проєкт рішення щодо санкцій проти соцмереж РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: