Українські вчені змоделювали епідемію COVID-19

Читать на русском

За інформацією українських вчених, пік нових випадків захворюваності COVID-19 в день орієнтовно припаде на 2-5 травня, а пік смертей - на 3-10 травня.

Експерти з Національної академії наук склали прогноз епідемії коронавірусу в Україні.

Про це повідомляє сайт НАНУ в середу, 29 квітня.

За інформацією українських вчених, пік нових випадків захворюваності COVID-19 в день орієнтовно припаде на 2-5 травня, а пік смертей - на 3-10 травня.

Вихід із карантину: коли запрацюють ринки, міжміський транспорт, магазини, кафе та спортзалиПершими почнуть роботу з певними обмеженнями продовольчі ринки, невеликі магазини, вуличні кав’ярні та малий бізнес зі сфери обслуговування.

У документі йдеться, що перший етап ослаблення карантину, який Кабмін анонсував на 12 травня, при нинішній динаміці епідемії, ймовірно, не призведе до виходу показників за межі сценарію «без пом'якшення карантину».

«Можна припустити, що епідемія в Україні рухається близько до траєкторії Швеції і Польщі з деяким запізненням. Хоча траєкторії близькі, але Україна... запровадила карантин, коли були лише поодинокі випадки. Це вагомий стримуючий фактор росту захворюваності», - зазначили вчені.

На нинішньому етапі моделювання вчені зробили такі висновки:

  • пік нових випадків COVID-19 на день орієнтовно припаатиме на 2-5 травня, пік смертей - на 3-10 травня;

  • після піку захворюваності (медіана 500 випадків) зниження буде спостерігатися до 5 червня до 380 випадків (діапазон - 220-610);

  • після піку летальності (медіана 12 випадків) зниження буде відбуватися до 5 червня до дев'яти випадків (діапазон - 6-17).

Подальші пом'якшення карантину можуть супроводжуватися «більш істотними підвищеннями» захворюваності та летальності, що вимагатиме від медиків і влади «завчасної готовності» до цього - «і до можливого повторного запровадження карантину в критичних ситуаціях».

Нагадаємо, початку епідемії COVID-19 коронавірусну інфекцію підхопили тисячі дев'ятсот сімдесят шість медичних працівників, а також близько 700 дітей.

Також відзначимо, в МОЗ назвали області з найбільшою кількістю медиків, які заразилися COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: