СБУ викрила виробництво неякісних антисептиків для армії

Читать на русском
Під Києвом приватний підприємець налагодив збут небезпечних антисептиків, в тому числі для потреб Збройних сил України.
ssu.gov.ua

У Київській області силовики виявили масштабне виготовлення і реалізацію неякісних антисептиків, в тому числі для потреб ЗСУ.

Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

СБУ припинила нелегальний вивіз масок за кордонСБУ викрила і блокувала у Кропивницькому реалізацію за кордон великої партії товарів протиепідемічного призначення, які заборонені урядом до експорту.

Як з'ясували правоохоронці, приватний підприємець налагодив виробництво антисептиків кустарним способом з використанням сировини сумнівного походження. До того ж - без дозвільних документів і контролю якості.

Частину товару він реалізовував через низку підконтрольних комерційних структур військової частини ЗСУ та держпідприємству Міноборони.

СБУ вилучила обладнання для виготовлення та розливу антисептичного розчину і більше 13 тонн спиртової суміші (етиловий спирт, антифриз, гліцерин).

Також були знайдені етикетки, пластикові ємності, дві печатки, антисептичний розчин і приблизно 30 тонн паливно-мастильних матеріалів.

Зараз тривають експертизи. Згідно ст. 204 КК України підприємцю загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 10 років з конфіскацією майна, продукції та обладнання для її виготовлення.

Нагадаємо, до цього СБУ викрила підпільне виробництво антисептиків в Херсонській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: