Києву не вистачає лабораторій для обробки аналізів на коронавірус

Читать на русском
Лабораторії Києва не встигають обробляти аналізи для тестування COVID-19, через що потрібно відкривати нові такі установи.

Лабораторії Києва не встигають обробляти аналізи для тестування COVID-19, через що потрібно відкривати нові такі установи.

Про це повідомив голова комісії Київради із питань охорони здоров'я Олег Гелевей на брифінгу в середу, 29 квітня, пише пресслужба відомства.

Вихід з карантину: що допоможе знизити напругу в суспільствіКабінет міністрів повинен пояснювати доцільність запроваджених заходів в умовах карантину та краще координувати свої дії.
  За його словами, згідно з усіма нормами, лабораторії мають надавати результати тестів протягом 48 годин.   «Так ось, є вже не поодинокі випадки, коли результати тестів видають через три-чотири доби, тому ми підкреслюємо те, що потрібно, як збільшити кількість самих тестів, так і відкривати ще лабораторії для визначення захворювань коронавірусом», - сказав Гелевей.   Він вважає, що українська влада на 10 днів запізнюється із заходами боротьби з коронавірусом. Також чиновник заявив про відносно високий відсоток хворих COVID-19 медиків.   Водночас, Києву катастрофічно не вистачає ПЛР-тестів, але місто готове протистояти пандемії.   Зараз в столиці є 1400 ліжок-місць для прийняття хворих на коронавірус, поки на стаціонарному лікуванні в київських лікарнях перебуває 199 хворих COVID-19, всього в Києві ззахворіла тисяча триста сорок одна людина.

Раніше в Київській області виявили спалах коронавірусу ще в одному гуртожитку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: