Нардепи скасували штрафні бали за порушення ПДР

Читать на русском
Верховна рада скасувала штрафні бали за порушення правил дорожнього руху. Всі штрафи доведеться оплачувати грішми.

Верховна рада підтримала законопроект №2809 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів».

«За» проголосували 302 парламентарії.

Зеленському презентували систему фіксації порушень ПДРЗеленському резентували систему фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Даним законопроектом ВР скасувала штрафні бали за порушення правил дорожнього руху, які фіксуються в автоматичності режимі.

«Проектом пропонується виключити з КоАП норму щодо дії адміністративного стягнення у вигляді штрафних балів, що накладається на громадян за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі», - сказано в пояснювальній записці.

Як відомо, на сьогоднішній день кожному водієві, який отримав право керування транспортним засобом, щорічно з початку року (з дня отримання права керування транспортним засобом) і до кінця року нараховується 150 балів.

У разі фіксації порушення ПДР в автоматичному режимі від загальної кількості балів віднімається кількість штрафних балів, передбачених відповідною статтею.

З прийняттям цього закону, штрафи потрібно буде оплачувати грішми.

Нагадаємо, з 1 липня 2020 року наберуть чинності нові штрафи для водіїв за керування авто в стані алкогольного, наркотичного або інших видів сп'яніння.

Раніше в МВС заявили, що запуск автофіксації порушень на дорогах (який запланований на 1 травня) можуть відкласти через ситуацію з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: