В’ятрович розповів подробиці допиту в ДБР

Читать на русском
Нардеп від Євросолідарності, колишній голова Інституту нацпам'яті Володимир В'ятрович був допитаний у вівторок, 28 квітня, в ДБР як свідок у справі про розтрати при організації форуму з Голодомору.

Нардеп від «Євросолідарності», колишній голова Інституту нацпам'яті Володимир В'ятрович був допитаний у вівторок, 28 квітня, в ДБР як свідок у справі про розтрати при організації форуму з Голодомору.

Про це він сказав журналістам після допиту.

«Я сподіваюся, що мої виразні засвідчення дали зрозуміти, що для того, щоб проводити цю справу - взагалі немає жодних підстав», - говорить В'ятрович.

Він вважає, що слідчий даремно витрачав час, складаючи десятки сторінок цієї справи.

В'ятрович також заявив, що справа відкрита за заявою народного депутата Максима Бужанського, який запідозрив В'ятровича в змові із кейтеринговою фірмою, яка обслуговує банкет з нагоди 85-річчя Голодомору.

Раніше повідомлялося, що В'ятрович прийшов на допит в ДБР у справі про розтрати при проведенні форуму щодо Голодомору.

Як відомо, у листопаді 2019 року народний депутат від СН Максим Бужанський заявив, що В'ятрович нібито привласнив частину грошей Інституту, виділених на проведення міжнародного форуму пам'яті жертв Голодомору.

ДБР кваліфікує проведення в 2018-му році міжнародного форуму «Україна пам'ятає, світ визнає», присвяченого 85-й річниці Голодомору, як «зловживання службовим становищем» з боку В'ятровича. Санкцією може стати від 5 до 8 років в'язниці.

Кабмін звільнив В'ятровича з посади голови Українського інституту національної пам'яті у вересні 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: