В'ятровича викликали на допит до ДБР

Читать на русском
ДБР викликало на допит ексголову Інституту національної пам'яті, народного депутата з Європейської солідарності Володимира В'ятровича.

ДБР викликало на допит ексголову Інституту національної пам'яті, народного депутата з «Європейської солідарності» Володимира В'ятровича.

Про це в середу, 15 квітня, сам В'ятрович написав в Facebook.

Нардеп розповів, що його викликали в якості свідка у справі, ініційованої Бужанським - за проведення міжнародного форуму, присвяченого 85 річниці пам'яті жертв Голодомору.

«Мене викликають на допит у ДБР. В якості свідка у справі, ініційованій Бужанським - за проведення міжнародного форуму, присвяченого 85 річниці пам'яті жертв Голодомору. У нас знову будуть садити за правду про злочини комуністів?» - написав В'ятрович.

Він зазначив, що виклик підписав слідчий Олександр Амелін, на якого він подав до суду за «ігнорування державної зради Єрмаком і Кучмою».

Нагадаємо, у грудні минулого року, ексочільник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович склав присягу нардепа в Раді.

Центральна виборча комісія 14 листопада під час засідання визнала обраним та зареєструвала народного депутата Володимира В'ятровича.

12 листопада Верховная рада своєю постановою достроково припинила повноваження народного депутата Ірини Луценко з фракції «ЄС» через особисту заяву про складення нею депутатських повноважень. Після цього ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в нардепи від партії «ЄС» Наталії Бойко в зв'язку з поданням до ЦВК її заяви про відмову балотуватися. Наступним на реєстрацію був Володимир В'ятрович.

Пізніше до Касаційного адміністративного суду було подано позов про незаконність визнання колишнього голови українського Інституту нацпам'яті Володимира В'ятровича народним депутатом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: