В'ятрович з'явився на допит до ДБР

Читать на русском
Нардепа, колишнього главу Інституту нацпам'яті Володимира В'ятровича викликали на допит до ДБР у справі міжнародного форуму пам'яті Голодомору.

Нардеп від «Європейської солідарності» Володимир В'ятрович у вівторок, 28 квітня, прийшов на допит до Державного бюро розслідувань у справі щодо організації міжнародного форуму до 85-х роковин Голодомору.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Я сьогодні тут викликаний на допит. Я тут для того, щоб почути, в чому зловживання владою в спробі розповісти Україні та світу правду про Голодомор, я тут для того, щоб дізнатися, на що витрачаються наші гроші в цій структурі, що гордо називається ДБР», - заявив В'ятрович.

Нардеп також зазначив, що Рада через пандемію вирішила суттєво урізати фінансування культури, проте бюджет ДБР навпаки збільшився.

«Бюджети правоохоронних органів не постраждали: ДБР має майже на третину більше, ніж минулого року. Півтори мільярди гривень, зокрема на те щоб розбиратися чи мала українська держава вшановувати пам‘ять мільйонів наших земляків вбитих комуністами під час Голодомору», - написав В'ятрович.

Як відомо, у листопаді 2019 року народний депутат від СН Максим Бужанський заявив, що В'ятрович нібито привласнив частину грошей Інституту, виділених на проведення міжнародного форуму пам'яті жертв Голодомору.

ДБР кваліфікує проведення в 2018-му році міжнародного форуму «Україна пам'ятає, світ визнає», присвяченого 85-й річниці Голодомору, як «зловживання службовим становищем» з боку В'ятровича. Санкцією може стати від 5 до 8 років в'язниці.

Кабмін звільнив В'ятровича з посади голови Українського інституту національної пам'яті у вересні 2019 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: