У Подільську запровадили нові протиепідемічні заходи

Читать на русском
Нові протиепідемічні заходи оголосили в місті Подільську, що в Одеській області, де нещодавно виявили спалах коронавірусної інфекції.

Нові протиепідемічні заходи оголосили в місті Подільську, що в Одеській області, де нещодавно виявили спалах коронавірусної інфекції.

Про це повідомив очільник Одеської облдержадміністрації Максим Куций.

«Епідемічна ситуація в Подільську відсьогодні буде відстежуватися в режимі 24/7. Спеціальна комісія буде цілодобово доповідати про стан пацієнтів, роботу головних лікарів медзакладів, а також дії міської та районної влади щодо боротьби з коронавірусом», — написав Куций.

За його словами, він відрядив для контролю за ситуацією до міста експертів медицини катастроф.

«Як показує ситуація, в Подільську місцевою владою, районним керівництвом та медпрацівниками було вжито недостатньо карантинних та санітарних заходів задля запобігання розповсюдженню хвороби. Як результат — 88 хворих у місті, майже половина — медпрацівники», — написав він. Куций раніше повідомляв про 32 позитивні результати тестів медпрацівників місцевої районної лікарні.

За його словами, «представники Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС та інших служб посилять контроль за дотриманням карантину в районі”.

«Кожен випадок бездіяльності буде розглядатися згідно з українським законодавством, а причетні — притягуватися до відповідальності», — пригрозив очільник ОДА.

У районному центрі Подільск Одеської області міська лікарня закрилася на двотижневий карантин у зв'язку з великою кількістю випадків зараження коронавірусом серед медиків.

Згодом саме місто через коронавірус закрили на карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: