У Польщі горить національний парк

Читать на русском
У Польщі спалахнули масштабні пожежі в національному парку Бєбжанський. Вогонь охопив близько 6 тисяч гектарів болотистих луків і лісів.
facebook.com/LukaszRutkowskiFotografia

У Польщі спалахнула масштабна пожежа в Бєбжанському національному парку, який є найбільшим в країні.

Про це повідомляє місцеве видання RMF 24. Згідно з повідомленням, пожежа в Бєбжанському національному парку охопила близько 6 тисяч гектарів болотистих луків і лісів.

Рятувальники не можуть дістатися до найскладнішої ділянки пожеж у Чорнобильській зоніУ Чорнобильській зоні не спостерігається осередків відкритого вогню, але пожежникам не вдається повністю ліквідувати загоряння через захаращеність лісової місцевості.

До гасіння залучено пожежні команди з інших регіонів Польщі, пожежні літаки Державної лісової служби, поліцейські вертольоти, безпілотники і солдати Сил територіальної оборони.

У Міністерстві охорони навколишнього середовища Польщі заявили, що пожежу, швидше за все, викликали фермери, які незаконно спалювали траву.

Як зазначається, боротьба з вогнем триває з неділі, пожежу в деяких місцях вдалося взяти під контроль. Однак скільки ще часу може тривати гасіння - поки невідомо. Ситуацію ускладнює те, що в Польщі - сильні посухи.

Pożary w Biebrzańskim Parku Narodowym (ujęcia z drona)Panda2020PL

Нагадаємо, в Україні вже кілька тижнів рятувальники ліквідують осередки загоряння на місці великої пожежі в Чорнобильській зоні. На сьогодні їх залишилося три.

Крім того, бійці ГСЧС локалізували останній осередок пожеж в Житомирській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: