Поліція відкрила низку проваджень через пожежі на Житомирщині

Читать на русском
У Житомирській області слідчі поліції розслідують причини масштабних пожеж, які сталися в декількох районах за останній тиждень.

У Житомирській області слідчі поліції розслідують причини масштабних пожеж, які сталися в декількох районах за останній тиждень.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області, на сьогодні вже відкриті низка кримінальних проваджень.

Зокрема, 13 квітня унаслідок пожежі у селі Борятин Романівського району згоріли 27 приміщень, з них 18 будинків і у 2 з них проживали люди. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) ККУ.

У Народицькому районі розслідуються обставини пожежі, що виникла 3 квітня поблизу райцентру та охопила територію у майже 7 тисяч гектарів лісу (Народицьке, Базарське та Кліщівське лісництва) та 4 гектари лугу. Пожежу вдалося ліквідувати рятувальникам лише 13 квітня. Подію кваліфіковано за ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Ймовірною причиною є підпал сухої рослинності на березі річки Уж поблизу смт Народичі.

16 квітня поблизу села Новосілки Радомишльського району в Потіївському лісництві сталася пожежа, унаслідок якої знищено 2 гектари лісу та 9 будинків у названому населеному пункті. Попередньо встановлено, що масштабне займання відбулося через підпал сухої деревини в лісі. Досудове розслідування проводиться за ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) ККУ.

Цього ж дня масштабні лісові пожежі виникли на території 6 лісництв Овруцького району: Ігнатпільського, Виступовицького, Ситовецького, Слобідського, Піщаницького та Гладковицького. Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Також 17-18 квітня працівники УДСНС локалізовували та ліквідували пожежі на території Юріївського, Комсомольського, Журжевицького, Олевського, Тепеницького та Поясківського лісництв Олевського району. За зібраною інформацією, причиною масштабної пожежі стало загоряння сухої трави в Комсомольському лісництві. Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) ККУ.

«Окрім того, нині поліцейські області посилили патрулювання на території Овруцького району, у тому числі в зоні відчуження, моніторячи ситуацію щодо пересування громадян та появи незнайомців. Забезпечення правопорядку та попередження фактів крадіжок – основне завдання правоохоронців на постах пропуску та контролю, а ще – допомога місцевим жителям у населених пунктах, що постраждали внаслідок пожеж», – вказали в поліції.

Раніше у МВС зазначали, що масштабні лісові пожежі в Житомирській області та зоні ЧАЕС могли статися в результаті заздалегідь спланованої диверсії.

Нагадаємо, у Житомирській області під час пожеж вогонь перекинувся на два населених пункти, внаслідок згоріли 39 дачних будівель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: