У Чорнобилі та на Житомирщині продовжують боротися з лісовими пожежами

Читать на русском
У Чорнобильській зоні відчуження і Житомирської області станом на ранок 23 квітня продовжують гасити окремі осередки лісових пожеж.

У Чорнобильській зоні відчуження і Житомирської області станом на ранок 23 квітня продовжують гасити окремі осередки лісових пожеж.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДержНС Володимир Демчук.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.

«У Житомирській зоні пожежі в лісових масивах Овруцького району локалізовано. Продовжується гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, лісової підстилки, пеньків і деревини в Виступовицькому, Бережестському і Словечанському лісництвах», - розповів він.

У ДСНС уточнили, що до гасіння пожеж у Житомирській області залучено 765 осіб та 119 одиниць техніки, у тому числі один вертоліт.

«У зоні відчуження досі гасять пожежі на території Луб'янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовано на локалізацію трьох осередків. А саме - с. Розсоха, с. Крива Гора, с. Рудьки - с. Буряківка, де зафіксовано тління пеньків, залишків деревини і торфовищ. Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДержНС і додатково сім колієукладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 800 км мінералізованих смуг», - сказав Демчук.

До гасіння в зоні відчуження залучено 1164 людини і 286 одиниць техніки, у тому числі три вертольоти і два літаки, які 22 квітня здійснили 170 скидань води загальною масою 376 т.

Нагадаємо, у Житомирській області під час пожеж вогонь перекинувся на два населених пункти, внаслідок згоріли 39 дачних будівель.

Поліція відкрила низку проваджень через пожежі на Житомирщині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: