Fitch погіршило прогноз щодо рейтингу України

Читать на русском
Fitch Ratings погіршило прогноз щодо довгостроковго рейтингу України з позитивного до стабільного. Також агентство підтвердило рейтинг дефолту емітента на рівні B.

Fitch Ratings погіршило прогноз щодо довгостроковго рейтингу України з «позитивного» до «стабільного». Також агентство підтвердило рейтинг дефолту емітента на рівні «B».

Про це йдеться в повідомленні агентства.

Як наголошується, перегляд прогнозу України на «стабільний» відображає значний вплив пандемії COVID-19 на економічне зростання і фінанси. Підвищені макроекономічні та фіскальні ризики, пов'язані з цим безпрецедентним глобальним шоком, частково нівелюють всі досягнення України в останні роки в області зниження боргового навантаження, нормалізації перспектив зростання після геополітичних та економічних криз 2014-2015 років.

Fitch прогнозує, що економіка України скоротиться на 6,5% у 2020 році порівняно зі зростанням 3,2% у 2019 році, що буде відображати пандемічний шок COVID-19 для світової економіки, заходи стримування і більш слабку валюту, що впливає на інвестиції і приватне споживання. Споживанню також буде перешкоджати очікуване скорочення приватних грошових переказів (7,8% ВВП в 2019 році).

Шок буде частково пом'якшений низькою залежністю від туризму, відносно більш диверсифікованим товарним експортом і більш низькими міжнародними цінами на нафту, враховуючи статус чистого імпортера.

Агентство очікує, що економіка відновиться до 3,5% у 2021 році, згідно з середньостроковим прогнозом зростання для України. При цьому агентство зазначає суттєві ризики прогнозів, враховуючи невизначеність щодо масштабів і тривалості спалаху коронавірусу.

Раніше Fitch поліпшило прогноз зі зростання економіки України.

Також Fitch Ratings підвищило рейтинг життєздатності (viability rating) українського ПриватБанку з рівня В- до В.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: