Fitch поліпшило прогноз зі зростання економіки України

Читать на русском
Прогноз зі зростання економіки України на 2020 рік покращено з 3,2 відсотка до 3,5 відсотка, на 2021 рік - з до 3,5 до 3,8 відсотка.

Прогноз зі зростання економіки України на 2020 рік поліпшений з 3,2% до 3,5%, на 2021 рік - з 3,5 до 3,8%.

Про це йдеться в повідомленні Міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

Як відзначають аналітики агентства, зростання економіки України буде підтримане приватним споживанням і інвестиціями.

Крім того, новий закон про ринок землі буде позитивним фактором для економічного зростання в найближчому майбутньому за рахунок збільшення споживання (у результаті продажу землі) і очікуваного збільшення попиту на кредити для сільськогосподарського сектора. Однак масштаби потенційних інвестицій і підвищення продуктивності будуть обмежені бар'єрами для іноземних інвесторів, вважають в агентстві.

Fitch вважає, що перспективи зростання та інвестицій залежать від адекватної і своєчасної реалізації реформ у таких сферах, як верховенство права, боротьба з корупцією, митниця і оподаткування, а також правозастосування.

Як відзначають в агентстві, як і у випадку з іншими ринками, що розвиваються, ризики погіршення перспектив зростання України зросли через невизначеність впливу COVID-19 на глобальне зростання і ціни на сировину.

Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті на рівні B з позитивним прогнозом.

Раніше рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг життєздатності (viability rating) українського ПриватБанку з рівня В- до В.

Також Fitch поліпшило рейтинги низки українських міст і підвищило рейтинг «Нафтогазу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: