Звільнений міністр фінансів призначений радником Єрмака

Читать на русском
Глава Офісу президента Андрій Єрмак взяв собі в радники нещодавно звільненого з посади міністра фінансів Ігоря Уманського.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак взяв собі в радники нещодавно звільненого з посади міністра фінансів Ігоря Уманського.

Про це Єрмак написав у Facebook в середу, 22 квітня.

Він займатиметься ситуацією з можливою корупцією в митних і податкових органах.

«Мене дуже обурила інформація про корупційні схеми на митниці і в податковій, які озвучив ексміністр фінансів Ігор Уманський. Тому я запропонував йому механізм, який допоможе викорінити ці схеми. Він може цим займатися в статусі мого офіційного радника з доступом до інформації державних органів», - зазначив Єрмак.

Єрмак зазначив, що для координації цієї роботи буде створена міжвідомча група, до якої мають увійти представники різних правоохоронних структур. Також буде зібрана аналітична група, до якої планується, окрім вітчизняних експертів, запросити й міжнародних аудиторів з відповідним досвідом.

«Вони мають уважно вивчити всі процеси на митниці та податкової, знайти всі схеми. В результаті ми плануємо отримати від них істотну аналітику і пакет пропозицій, як ці схеми закрити раз і назавжди», - підкреслив глава ОП.

Раніше Єрмак озвучив терміни обміну полоненими між Києвом і ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: