Укргідрометцентр заявив про поліпшення якості повітря в Києві

Читать на русском
Повітря в Києві і деяких регіонах України значно покращилося у понеділок, 20 квітня. Про це заявив заступник директор Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Повітря в Києві і деяких регіонах України значно покращилося у понеділок, 20 квітня.

Про це заявив заступник директор Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

«Станом на 20 квітня завдяки зусиллям наших пожежників і деяких змін синоптичної ситуації - зміни напрямку вітру і короткочасним дощам - якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, де спостерігалися найбільші осередки пожежі, а також в Києві значно покращилося», - заявив синоптик.

Він підкреслив, що задимленість вже не спостерігається.

Забруднення повітря в Києві: у чому причини та чи є небезпека для здоров'яКиїв став містом із найбільш забрудненим повітрям у світі. За даними порталу Iqair, 16 квітня 2020 року норма була перевищена у вісім разів.

«Якість атмосферного повітря в Києві сьогодні близько до звичайного для цього періоду весни. Завислі речовини - пил і залишки горіння - близькі або трохи вищі від гранично допустимих концентрацій. Вміст у повітрі діоксиду сірки, діоксиду азоту, оксиду вуглецю і формальдегіду близькі до гранично допустимої концентрації та навіть нижче», - запевнив Прокопенко.

Слова метеоролога підтверджують світовий рейтинг за індексом якості повітря QIAir. За останніми даними, Київ «опустився» на 89 місце із індексом 22, що характеризується як хороший рівень. Тоді як минулого тижня Київ знаходився в топі рейтингу з індексом у 200-400.

Як вчора повідомили в МОЗ, в Києві рівень забруднення повітря незначно знизився через зміни напрямку вітру, проте вікна радили поки що не відкривати.

Також відзначимо, в Укргідрометцентрі повідомляли, що причина смогу в Києві - пожежі в Житомирській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: