Київ знову очолив антирейтинг якості повітря

Читать на русском

У суботу, 18 квітня, ситуація з якістю повітря в Києві знову погіршилася. Столиця України вкотре виявилася на першому місці світового рейтингу за рівнем забруднення повітря.

Повітря в Києві станом на 14:00 18 квітня знову виявилося найзабрудненішим в світі.

Про це свідчать дані порталу IQ Air, який відстежує якість повітря в найбільших містах світу.

Забруднення повітря в Києві: у чому причини та чи є небезпека для здоров'яКиїв став містом із найбільш забрудненим повітрям у світі. За даними порталу Iqair, 16 квітня 2020 року норма була перевищена у вісім разів.

Так, станом на 14:00 індекс забруднення повітря в столиці України склав 173 бали при нормі 50. Таким чином, повітря в Києві визначене найбруднішим в усьому світі. На другому і третьому місці за рівнем забруднення слідують місто Янгон в М'янмі і Чіангмай в Таїланді.

Сервіс IQAir оцінює якість повітря за двома показниками: AQI (загальний індекс) і PM 2.5 (наявність в повітрі зважених часток, дрібного пилу і аерозолю). Дані оновлюються щогодини.

Зазначимо, мер Києва Віталій Кличко сьогодні у своєму Telegram повідомив, що в Києві 18 квітня у повітрі зафіксовано незначне перевищення норми вмісту діоксиду сірки, формальдегіду і діоксиду азоту. При цьому, за його словами, радіаційний фон в столиці і області в межах норми.   Кличко вкотре закликав киян не виходити на вулицю без гострої потреби, тримати вікна закритими і споживати більше рідини.

Нагадаємо, майже весь тиждень в Києві спостерігається смог та суттєве забруднення повітря. Столиця України також була серед лідерів світового антирейтингу 17 квітня.

В Укргідрометцентрі повідомляли, що причина смогу в Києві - пожежі в Житомирській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: