Пожежі в двох областях гасять майже 2000 осіб

Читать на русском
До гасіння пожеж, ліквідація яких триває в двох областях України, залучено майже 2000 осіб.

До гасіння пожеж, ліквідація яких триває в двох областях України, залучено майже 2000 осіб.

Про це повідомляє ДСНС у понеділок, 20 квітня.

Так, в зоні відчуження продовжується гасіння на території Корогодського, Луб'янського, Парішивського, Дітятківського і Денісовецького лісництв.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 вогнищ (с. Корогод, с. Росоха, с. Крива Гора і с. Рудьки - с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та одного торфовища в осередках пройдених вогнем.

Для облаштування протипожежних розривів залучили важку інженерну техніку ДСНС і додатково 8 колієукладачів ЗСУ. Інженерною технікою створено 405 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1322 людини і 292 одиниць техніки, з них від ДСНС 1168 осіб особового складу та 235 одиниць техніки, в тому числі 3 вертольоти ДСНС, якими 19 квітня здійснено 93 скидання - 186 тонн води.

В Житомирській області триває ліквідація окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків і деревини в Віступовіцькому і Бережестському лісництвах.

До гасіння залучено 596 осіб та 76 одиниць техніки, з них від ДСНС 72 особи особового складу та 15 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П ДСНС, якими 19 квітня здійснено 15 скидів - 120 тонн води.

Раніше у МВС зазначали, що масштабні лісові пожежі в Житомирській області та зоні ЧАЕС могли статися в результаті заздалегідь спланованої диверсії.

Нагадаємо, у Житомирській області під час пожеж вогонь перекинувся на два населених пункти, в результаті згоріли 39 дачних будівель.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: