Суд скасував підозру «кіборгу» за постріл по машині браконьєра

Читать на русском
У Херсоні суд скасував підозра кіборгу Віталію Григор'єву, який з метою захисту стріляв по машині браконьєра і вбив його.
facebook.com/millerlawfirm

Херсонський міський суд у п'ятницю, 17 квітня, скасував рішення слідства щодо ветерана АТО, «кіборга» Віталія Григор'єва, якому інкримінували перевищення заходів самооборони.

Про це повідомила адвокатська компанія «Міллер», захисники якої вели справу Григор'єва.

Згідно з повідомленням, сьогодні, розглядаючи скаргу адвокатів «кіборга», суд скасував рішення слідчого про підозру Григор'єву. Причина, на яку послався херсонський суд: кримінально-правова кваліфікація не відповідає фактичним обставинам справи.

Оборона Донецького аеропорту: два головні висновки з історії «кіборгів»Історія захисників Донецького аеропорту має стати прикладом для патріотичного виховання молоді.

Судді визнали, що в повідомленні про підозру Григор'єву фактично не вказані обставини, в яких він перевищив допустиму межу самооборони.

«У тексті підозри формально зазначено, що дії Григор'єва не відповідали небезпеці посягання та обстановці захисту, але пояснення в чому конкретно полягає невідповідність - немає», - йдеться в повідомленні адвокатів.

Вони додали, що сторона звинувачення фактично виклала версію підозрюваного про захист ним свого життя.

Нагадаємо, інцидент стався в січні 2019 року в Херсоні. Учасник боїв за Донецький аеропорт, інвалід війни Віталій Григор'єв працював інженером лісового господарства в одному з місцевих лісництв.

За словами Григор'єва, під час чергування він зіткнувся з «чорним лісорубом» який не реагував на зауваження лісничого і намагався наїхати на нього своїм автомобілем.

«Кіборг», який після поранення на Донбасі був на милицях, зробив три постріли в повітря. Це не зупинило порушника, тому Григор'єв почав стріляти по машині браконьєра. Одна з куль потрапила водієві в груди, він помер на місці.

Херсонський міський суд розслідував справу як перевищення допустимих заходів самооборони. Згідно санкції статті, Григор'єву загрожувало три роки ув'язнення. На час слідства суд відпустив його під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасниця нападу на «кіборга» отримала умовний термін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: