Учасниця нападу на «кіборга» отримала умовний термін

Читать на русском
Подільський районний суд Києва засудив до 3 років позбавлення волі умовно Катерину Лапінську за причетність до нападу на ветерана АТО Дмитра Іващенка (Вербича) в Києві.

Подільський районний суд Києва засудив до 3 років позбавлення волі умовно Катерину Лапінську за причетність до нападу на ветерана АТО Дмитра Іващенка (Вербича) в Києві.

Про це йдеться у вироку суду, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень, пише «Слово і Діло».

Напад на ветерана АТО: одній з учасниць повідомили про підозруПрокуратура повідомила про підозру 25-річній дівчині, яку звинувачують у нападі на АТОвця-захисника Донецького аеропорту.

Згідно з документами суду, Лапінська визнала свою провину та уклала угоду зі слідством. Як пояснює столична прокуратура, розглядаючи питання про можливість укладання цієї угоди, прокурор виходив із того, що підозрювана беззастережно та в повному обсязі визнала обвинувачення в інкримінованому злочині, який належить до категорії середньої тяжкості, та погодилася понести за його скоєння покарання.

Зазначається також, що на судовому засіданні обвинувачена також публічно вибачилася перед потерпілим.

Таким чином, суд визнав її винною за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинене групою осіб) і призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Водночас від відбування призначеного покарання Лапінську суд звільнив і встановив випробувальний термін в 1 рік. Згідно з вироком, суду Лапінську звільнили з-під варти.

Напад на АТОвця Дмитра Вербича, який воював у Донецькому аеропорту, стався 2 травня на вул. Костянтинівській у Києві. Нападники завдали Вербичу удар ножем у нижню частину спини, забризкали сльозогінним газом та били його молотком.

Згодом поліція оприлюднила відеозапис нападу на Вербича та знімки ймовірних нападників. За фактом нападу розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство). Підозрюваних у нападі на ветерана АТО Дмитра Вербича затримали в Харкові.

СБУ встановила, що організатором нападу на АТОвця-захисника ДАПу є громадянин Росії, який залишив територію України 4 травня й переховується в Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: