Нардепи підтримали внесення змін до закону про регламент

Читать на русском
Верховна рада схвалила в другому читанні та в цілому законопроект 1043 про внесення змін до регламенту.

Верховна рада схвалила в другому читанні та в цілому законопроект 1043 про внесення змін до регламенту.

Під час пленарного засідання за відповідне рішення проголосувало 242 народних обранця.

Зміна регламенту: наслідки рішення для РадиУхвалення змін до регламенту ВР розблокує розгляд критичних рішень та обумовить створення нової коаліції.

Відповідно до закону, у разі подання до законопроекту, який готується до другого читання (крім проекту кодексу, законопроекту, розглянутого ВР за спеціальною процедурою), пропозицій, поправок в кількості, яка в п'ять разів або більше перевищує кількість статей проекту первинного законодавчого акта або кількість пунктів проєкту про внесення змін до первинних законодавчих актів, але не менше 500 пропозицій, поправок, такий проєкт може розглядатися за особливою процедурою.

При цьому особлива процедура застосовується за пропозицією, підписаним не менше однієї третю нардепів від конституційного складу Ради. За цю пропозицію парламентарі мають проголосувати на пленарному засіданні ВР більшістю голосів від конституційного складу парламенту за умови надання депутатам порівняльної таблиці та супровідних документів до неї.

Раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков відзначав, що такі зміни дозволять розблоковувати розгляд так званого «антиколомойського законопроекту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: