Справа Чорновол: політичне переслідування чи пошук справедливості

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Печерський районний суд міста Києва вчора, 14 квітня, розпочав судове засідання щодо обрання запобіжного заходу депутатці Верховної ради VIII скликання Тетяні Чорновол, яку ДБР звинувачує в умисному вбивстві під час Революції гідності. Наразі Чорновол залишається під запобіжним заходом у вигляді цілодобового домашнього арешту. Справа Чорновол викликає дискусії щодо справедливості обвинувачення та незалежності досудового розслідування. «Слово і діло» звернулося по коментар до експерта та політолога Ігоря Петренка. Експерт зазначив, що кримінальні справи проти публічних осіб завжди матимуть політичний підтекст.

«Тетяна Чорновол – політик і колишня народна депутатка, тому попри матеріальну складову, завжди є політичний підтекст. Політика там присутня в будь-якому разі. Я думаю, що цієї миті з'являються можливості для опозиції та ми вже бачимо, що на підтримку Чорновол стала «Європейська солідарність» та патріотично налаштоване населення», – сказав Петренко.

Він додав, що це в будь-якому разі створює можливості використовувати справу для проведення політичних акцій та сприяє політичній активності.

«Якщо ми говоримо про такі справи, то треба мати стовідсоткову доказову базу. Повинні бути вагомі докази для того, щоб була стовідсоткова аргументація й не виникало таких питань», – уточнив експерт.

Справа Чорновол: засідання суду перенеслиДБР пропонує взяти екнардепа Тетяну Чорновол під цілодобовий домашній арешт. Суд схвалив рішення про перенесення засідання на невизначений термін.

При цьому Петренко відзначив, що висунуте обвинувачення буде складно довести й такі справи створюють неоднозначні політичні настрої в суспільстві.

«Хороших перспектив від цієї справи не варто чекати. Вона буде лише підживлювати опозиційну активність й даватиме профіт політичним силам», – підсумував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, ДБР просило взяти колишню народну депутатку Тетяну Чорновол під цілодобовий домашній арешт. Раніше Печерський районний суд міста Києва почав обирати їй запобіжний захід. Захист Чорновол заявив відвід судді Сергію Вовку, після чого була оголошена перерва.

Тетяну Чорновол підозрюють в умисному вбивстві співробітника офісу Партії регіонів Володимира Захарова, який входить до списку героїв Небесної сотні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: