ФСБ затримала в Криму члена добровольчого батальйону

Читать на русском
В анексованому Криму співробітниками ФСБ був затриманий житель Чорноморського району республіки, підозрюваний нібито в участі в незаконному збройному формуванні.

В анексованому Криму співробітниками ФСБ був затриманий житель Чорноморського району республіки, підозрюваний нібито в участі в незаконному збройному формуванні.

Про це в понеділок, 17 лютого, повідомили в пресслужбі управління ФСБ по регіону.

Повідомляється, що на даний момент кримчанин заарештований.

«Слідчим відділом УФСБ Росії по Республіці Крим і місті Севастополі порушено кримінальну справу стосовно жителя Чорноморського району Республіки Крим, підозрюваного в участі в діяльності незаконного збройного формування, що діє на території іноземної держави з метою, що суперечать інтересам Російської Федерації (ч. 2 ст. 208 КК РФ)», - йдеться в повідомленні.

За даними управління, підозрюваний в серпні 2016 виїхав на територію України, де вступив до лав очолюваного Лєнуром Іслямовим кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Н. Челебіджихана. Потім він повернувся до Криму, але, «маючи реальну можливість добровільно припинити свою участь в НВФ, не звернувся в правоохоронні органи із заявою про це, тим самим продовживши свою злочинну діяльність за участі в батальйоні», уточнюється в пресрелізі.

«Співробітниками УФСБ Росії по Республіці Крим і місті Севастополі за адресами проживання і реєстрації фігуранта кримінальної справи проведені слідчі дії. На даний момент підозрюваний затриманий. Рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - додається в пресрелізі.

Раніше ФСБ затримала жителя Криму за підозрою в роботі на спецслужби України.

Також в окупованому Криму на пункті пропуску «Армянськ» затримали кримськотатарську активістку Гульсум Алієву, дочку засудженого в справі кримських мусульман Мусліма Алієва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: