Половина росіян в ООН є агентами ФСБ – Єльченко

Читать на русском
Новопризначений посол в США Володимир Єльченко вважає, що половина росіян, які працюють в ООН - приховані або відкриті агенти ФСБ РФ.

Колишній постійний представник України при ООН, новопризначений посол в США Володимир Єльченко вважає, що половина росіян, які працюють в ООН - приховані або відкриті агенти ФСБ РФ.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, російські кадри працюють на спецслужби РФ або, в більш м'якому варіанті - на постпредство РФ.

«Я взагалі вважаю, що це агентурна мережа, створена в рамках ООН», - сказав дипломат.

Він зазначив, що через 200-300 росіян, які працюють в секретаріаті ООН, РФ приховано впливає на роботу ООН.

«Час від часу, ми бачимо інформацію про те, що якогось співробітника ООН з Росії американські спецслужби попросили виїхати додому, тобто іноді їх відловлюють», - підкреслив посол.

Посольства України у світі: які країни мають наші диппредставництва, а в яких досі немає послівУкраїна має у світі 83 посольства. Досі не призначені наші посли в США та Російській Федерації та ще у чотирьох країнах.

Єльченко розповів, що більшість з 20-23 країн, які голосують в унісон з РФ і проти українських резолюцій, «на 100 відсотків залежать від неї» - або від поставок зброї, або від списання якихось боргів, або російських вливань, без яких економіка не буде працювати.

До таких країн, за словами Єльченка, належать Нікарагуа, Куба, Венесуела в Латинській Америці. Бурунді, Судан - в Африці. М'янма, Камбоджа - в Азії.

При цьому, посол констатував, що в ООН також є потужна група друзів України, які підтримують наші ініціативи.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звільнив Володимира Єльченка з посади постійного представника України при ООН і посла України в Ямайці та призначив його послом України в США.

Крім того, Зеленський призначив посла України у Китайській народній республіці - Сергія Камишева, посла у Молдові - Марка Шевченка, посла у Катарі - Андрія Кузьменка, посла у Йорданському Хашимітському королівстві - Мирославу Щербатюк.

«Слово і Діло» пропонує подивитись, в яких країнах світу Україна має свої дипломатичні представництва, а де немає наших послів, або трудяться тимчасово повірені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: