Зведення ООС: нові обстріли, 3 військовослужбовців поранені

Читать на русском
Бойовики здійснили дев’ять обстрілів позицій Об’єднаних сил із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

14 квітня збройні формування Російської Федерації здійснили дев’ять обстрілів позицій Об’єднаних сил із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Наші воїни рішуче відкривали вогонь у відповідь, змушуючи противника до відновлення режиму «тиша», інформує штаб ООС.

Шоста річниця початку АТО: цифри і фактиВійна на Донбасі забрала життя щонайменше 13,2 тисячі людей. Жертвами окупації на сході України стали понад 40 тисяч осіб, включаючи поранених та переселенців.

Усі обстріли минулої доби зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

Окупаційні війська чотири рази відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів по позиціях Об’єднаних сил біля Авдіївки, Пісків та Павлополя.

Проти оборонців Красногорівки ворог використав станкові протитанкові гранатомети. Поруч з Новомихайлівкою російські найманці застосували проти українських військовослужбовців ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю. Увечері противник вів вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по наших позиціях в районі населених пунктів Старогнатівка, Тарамчук і Кам’янка.

Внаслідок ворожих обстрілів вчора двоє наших героїв отримали поранення, один воїн зазнав бойового ураження.

Втрати збройних формувань РФ уточнюються.

Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Нагадаємо, шість років тому 14 квітня 2014 року виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов оголосив початок Антитерористичної операції на Донбасі із залученням Збройних сил України. АТО у 2018 році стало ООС. «Слово і діло» подивилось, скільки за 6 років людей загинуло через окупацію частини Донбасу, скільки зазнали поранень і яка кількість українців змушена була втікати із зони конфлікту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: